Govorili mu da ide u penziju, a on je danas nebeskim skokom i golom oduševio fudbalski svijet

Cavani donio preokret Valenciji

Govorili mu da ide u penziju, a on je danas nebeskim skokom i golom oduševio fudbalski svijet

Endin Čaušević

Valencia i Elche igraju trenutno meč devetog kola španske La Lige.

Elche je odlično uspio da otvori meč na Mestalli i u 29. minuti je to krunisao golom za 1:0.

Sudija je svirao penal za domaći tim, a precizan s bijele tačke bio je Milla koji pogađa za vodstvo gostiju i muk na Mestalli.

Međutim, Valencia se nije predavala i u finišu prvog poluvremena Šišmiši su uspjeli da dođu do potpunog preokreta.

U centru pažnje našao se iskusni Edinson Cavani koji je pokazao zbog čega još uvijek nije za penzije, te o kakvom napadaču se radi.

Urugvajac je prvo u 41. minuti utakmice uspio da poravna na 1:1 golom iz penala, a potom je pet minuta kasnije donio potpuni preokret domaćem timu.

Oglasi

Nakon centaršuta Almeide iskusni Cavani je nebeskim skokom uspio da udari loptu glavom i pošalje ju u mrežu gostiju za 2:1 i erupciju oduševljenja na Mestalli.

[twitter]https://twitter.com/JuanPaulPocitos/status/1581303383536717824[/twitter]

Potražite više informacija na temu La Liga:

Cavani je u Valenciju stigao ovog ljeta kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s Manchester Unitedom, te su mu ovo bili prvi golovi u dresu španskog kluba.

Iako ima već 35 godina pokazao je da je i dalje na vrhunskom nivou, te da je Valencia dobila zaista ogromno pojačanje u napadu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi