Valencia nakon penala do polufinala Kupa Kralja

Alaves nije uspio napraviti preokret

Valencia nakon penala do polufinala Kupa Kralja

Endin Čaušević

Fudbaleri Valencije plasirali su se u polufinale Kupa Kralja jer su večeras u revanšu protiv Alavesa slavili nakon bolje izvođenih penala.

U prvom poluvremenu Valencia je čuvala stečenu prednost iz prvog meča kada su slavili sa 2:1, dok je Alaves tražio način da zaprijeti gostima. Nakon sat vremena igre činilo se da je u ovom meču sve završeno, no onda je nastao haos.

Naime, u 73. minuti Alaves stiže do prednosti kada je Munir El Haddadi pogodio za 1:0. Ipak, samo četiri minute kasnije Valencia je poravnala na 1:1, a strijelac za Šišmiše bio je Mina.

U finišu meča Alaves je krenuo na sve ili ništa i to se isplatilo domaćem timu kada je Sobrino pogodio za 2:1 i odveo meč u produžetke. U produžecima obje ekipe su igrale dosta sigurno i nisu željele rizikovati, pa smo polufinalistu saznali nakon penala.

Mnogo uspješniji u penalima bili su igrači Valencije koji su pogodili tri puta s bijele tačke uz samo jedan promašaj. S druge strane, Alaves je promašio čak tri penala. Bh. napadač Ermedin Demirović u igru je ušao u 85. minuti.

Kup Kralja, polufinale:

Alaves - Valencia 2:1 (2:4 nakon penala)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi