Demirović u planovima i za La Ligu, ali nije dočekao šansu s klupe

Remi Alavesa i Leganesa

Demirović u planovima i za La Ligu, ali nije dočekao šansu s klupe

E. Škorić

U prvom susretu nedjeljnog programa 20. kola španske La Lige Alaves i Leganes su odigrali 2:2.

Alaves je osvojio bod, ali niko nije sretan zbog toga. Razumljivo, ipak je domaćin do 75. minute vodio 2:0, ali je primio dva gola i na kraju prosuo dva bitna boda.

El Haddadi je na otvaranju drugog dijela zabio za 1:0, a ubrzo je Alfonso povisio na 2:0. Opuštanje Alavesa kažnjavaju gosti koji preko Gabriela u 75. (penal) i Zaldue u 90. minuti dolaze do izjednačenja i boda.

Još je stoper Ely u 87. minuti kod Alavesa dobio drugi žuti karton, pa je svoje saigrače ostavio na cjedilu, a ispostavit će se da je igrač manje bio presudan. Alaves je s 19 bodova na 16. mjestu i ima dva boda više od timova iz opasne zone, dok je Leganes sa 25 bodova na 13. mjestu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mladi bh. reprezentativac Ermedin Demirović je nakon sjajnih igara u Kupu uvršten u prvi tim za seniorski meč, ali nije dobio šansu s klupe, mada je lijepo znati da se na njega računa i u La Ligi.

La Liga, 20. kolo:
Alaves - Leganes 2:2 (El Haddadi 46, Alfonso 52/ Gabriel 75 - penal, Zaldua 90)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi