Valencia nastavila gaziti sve pred sobom, novi gol Zaze

Šišmiši igraju sjajan fudbal

Valencia nastavila gaziti sve pred sobom, novi gol Zaze

Valencia je nastavila sa fantastičnim partijama ove sezone u La Ligi, a danas su na strani pobijedili Deportivo Alaves sa 2:1. 

Valenciji je ovo bila ukupno sedma uzastopna pobjeda u svim takmičenjima, a šesta u La Ligi. Nakon Malage, Real Sociedada, Athletic Bilbaa, Betisa i Seville, pao je i Deportivo Alaves. 

Šišmiši su poveli u 34. minuti kada je sjajnu formu potvrdio italijanski njapadač Simone Zaza. To je bio i konačan rezultat prvog poluvremena. 

U nastavku meča Alaves je uspio da izjednači preko Alexisa u 49. minuti. Ipak, njihova radost trajala je samo do 66. minute kada je Rodrigo pogodio sa 11 metara za novo slavlje gostiju. Na kraju će se ispostaviti da će to biti i konačan rezultat meča. 

Valencia je nakon ove pobjede ostala na 2. mjestu sa bodom manje od lidera Barcelone, ali i mečem više. S druge strane, Alaves je ostao na pretposljednjem mjestu sa samo tri boda iz 10 mečeva.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Španska La Liga, 10. kolo:

Alaves-Valencia 1:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi