Golman Valencije ponovo kleknuo, ali ne izgleda mu to kao dobra taktika za odbranu penala

Nije uspio da odbrani

Golman Valencije ponovo kleknuo, ali ne izgleda mu to kao dobra taktika za odbranu penala

E. Škorić

Golman Valencije Jaume Domenech uradio je nevjerovatnu stvar tokom meča Kupa Kralja protiv drugoligaša Cartagene.

Valenca je s 2:1 slavila na gostovanju kod Cartagene i plasirala se u osminu finala Kupa Španije. Golove su postigli Soler u 35. Cheryshev u 93. minuti.

U 75. minuti je domaćin golom Ortuna s bijele tačke uspio da izjednači, ali je u nadoknadi ispao iz Kupa.

U trenucima kada se Ortuno spremao izvesti penal, golman Valencije Domenech je pao na koljena i čekao protivnika da šutira.

Na ovaj način je pokušao da poremeti planove Ortune, no to mu na kraju nije pomoglo, pošto je domaći nogometaš zatresao mrežu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Domenechu ovo nije prvi put, pošto je i ranije na sličan način pokušavao da brani penale, a takođe je klečao na liniji i kada je penal trebao da šutira Lionel Messi, u jednom od ranijih mečeva Valencije i Barcelone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi