Valencia slavila u Lyonu, Zenit bolji od Genta
Foto: EPA

Grupa H

Valencia slavila u Lyonu, Zenit bolji od Genta

Fudbaleri Zenita su večeras na svom terenu savladali Gent i tako ostali maksimalni nakon dva odigrana kola u okviru grupe H, dok je Valencija pobjedom u Lyonu stigla do prvih bodova u ovosezonskom izdanju Lige prvaka.

Zenit je u 35. minuti stigao u vodstvo pogotkom Dzyube, koji je nakon asistencije Hulka pogodio za 1:0. Matton je u 56. minuti poravnao na 1:1, da bi pobjedu Zenitu dvanaest minuta kasnije donio Shatov.

Valencia je na Gerlandu bila uspješnija od Lyona rezultatom 1:0, a jedini pogodak na utakmici viđen je u 42. minuti. Piatti je asistirao Feghouliju, koji je bio siguran i donio Šišmišima prvu pobjedu u grupi H.

 Zenit je nakon dva kola vodeći sa 6 bodova, tri više od Valencije koja je na drugom mjestu. Gent i Lyon imaju po jedan osvojeni bod.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Grupa H:

Zenit - Gent 2:1
Lyon - Valencia 0:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.