Valencia u La Coruni doživjela prvi poraz, Medunjanin sjajan

Primera, 8. kolo

Valencia u La Coruni doživjela prvi poraz, Medunjanin sjajan

Edmir Škorić

Nogometaši Deporitva su u La Coruni nanijeli prvi poraz Valenciji (3:0).

Valencia je do ovog gostovanja bila uz Barcu jedina neporažena momčad Primere, ali su se stvari danas promijenile.

Šišmiši su na Riazoru razočarali, bili su blijedi i nemoćni, dok je Deportivo našeg Harisa Medunjanina odigrao sjajnu partiju i upisao zasluženo drugu pobjedu.

Prvu ozbiljniju šansu imali su domaći upravo preko Medunjanina, koji je u 36. minuti pogodio okvir gola gostiju iz slobodnjaka. Medunjanin je izveo korner s desne strane u istom napadu, a Jose Gaya je zatresao vlastitu mrežu za slavlje domaćih.

U završnici prvog dijela Lucas Perez je bio precizan za 2:0. U nastavku je Valencia pokušavala na sve načine da barem ublaži poraz, no Deportivo je sačuvao vodstvo i upisao važne bodove. Tačku na briljantnu partiju domaćih stavio je rezervista Toche golom u 79. minuti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 8. kolo:
Deportivo - Valencia 3:0 (Gaya 37 - ag, Perez 43, Toche 79)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.