Ni s kim se sudbina nije poigrala kao s Petevovim čovjekom od povjerenja

Izbjegnuta tragedija

Ni s kim se sudbina nije poigrala kao s Petevovim čovjekom od povjerenja

A. Čaušević

Ljetos je bio apsolutni junak, a sinoć je za dlaku izbjegao smrt. Pomalo nevjerovatna priča zadesila je "čovjeka od povjerenja" selektora reprezentacije BiH, Ivayla Peteva. 

Derbi bugarskog prvenstva igrali su CSKA Sofija i Ludogorets. Domaći su pobijedili s 1:0 te dugogodišnjem vladaru Bugarske prišli na samo dva boda zaostaka.

Ovaj susret su obilježili navijački ispadi domaćih navijača koji su petardama i komadima betona konstantno gađali klupu Ludogoretsa.

Oni su tom prilikom povrijedili tri člana gostujućeg tima, uključujući i Valentina Ivanova, ljekara koji je pravovremenom reakcijom spasio život Christianu Eriksenu na Evropskom prvenstvu.

"Uslijed bacanja petardi i komada betona na klupu Ludogoretsa, tri člana su povrijeđenai sva sreća što je incident završio samo s lakšim povredama. Vjerujemo da su fudbalski stadioni mjesto gdje bi se navijači trebali zabavljati, a ne pokušati povrijediti protivničku momčad i njihov stručni štab", naveli su iz Ludogoretsa.

Bugarski savez je odmah reagovao to je CSKA kaznio sa čak 20.000 eura, a naredni domaći meč će igrati bez navijača.

Inače, povrijeđeni Ivanov je sa Petevom sarađivao dok je sadašnji selektor Zmajeva bio trener Dinama. Tada je bio angažovan u ljekarskom timu zagrebačkog kluba.

Top Komentari

Nije.bitno
Nikad ne mogu biti navijaci ako svojim postupcima stete klubu
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi