Valladolid nadomak povratka u elitni rang španskog fudbala

Numancia nemoćna pred svojim navijačima

Valladolid nadomak povratka u elitni rang španskog fudbala

Nakon što je ispao u drugi rang 2014. godine, Valladolid je sada jako bilizu povratka u elitu, pošto je u prvoj utakmici razigravanja za plasman u La Ligu razbio Numanciju sa 3:0 i to na gostujećem terenu.

Teško je vjerovati da će Valladolid prosuti ovu prednost u revanš meču na svom terenu, pa se već može reći da je trener Sergio uspio ispuniti cilj i vratiti ekipu u društvo najboljih.

Ekipa Valladolida je bila puno opasnija od samog starta meča, a gosti su poveli u 36. minuti kada je Kiko sjajno reagovao nakon centaršuta Giannaiotasa.

Vodstvom gostiju se otišlo na odomor, a u 58. minuti Valladolid stiže do 2:0. Strijelac drugog gola za Valladolid je bio Hervais koji je imao dosta sreće i zatresao mrežu direktno iz slobodnog udarca iako je imao namjeru samo ubaciti loptu u kazneni prostor domaćih.

Plano je u 67. minuti riješio sve dileme oko pobjednika i donio Valladolidu velikih 3:0 pred revanaš.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Fudbaleri Valladolida su do kraja uspjeli i četvrti put zatresti mrežu Numancije, ali je gol Jaimea Mate iz 84. minute poništen zbog nedozvoljene pozicije.

Revanš susret na stadionu Jose Zorrilla je na rasporedu u subotu od 20:30 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi