Sudija ukrao show, Realu zvižduci i uvrede: Penal, pa čudan crveni karton u pobjedi Kraljeva

Dva gola Benzeme

Sudija ukrao show, Realu zvižduci i uvrede: Penal, pa čudan crveni karton u pobjedi Kraljeva

Esmer Oštraković

Odigrana je utakmica 15. kola Primere između Valladolida i Real Madrida, a gosti koji su bili apsolutni favoriti na ovoj utakmici ostvarili su jako tešku pobjedu od 0:2.

Bili su gosti dosta bolji protivnik od prvog minuta utakmice, ali jednostavno nisu uspijevali pronaći način da postignu gol.

U dvanestoj minuti Real je tražio jedanaesterac nakon što je lopta u ruku pogodila jedog igrača Valladolida, ali sudac se nije oglasio.

Drugo poluvrijeme prikazalo je istu igru, ali golova nije bilo sve do 83. minute kada je na scenu stupio glavni sudija ove utakmice.

Prvo je dosuđen jedanaesterac za Real koji je ruku na srce bio čist, ali su se domaći mnogo bunili pa se sudija razmahao kartonima.

Odlučio je da pokaže žuti karton Sanchezu zbog igranja rukom, također žuti je zbog nesportskog ponašanja dobio Fernandez, ali tu nije bio kraj.

Direktan crveni karton zbog prigovora četvrtom sudiji dobio je Leon, a još uvijek nije poznato šta je sve izgovorio igrač Valladolida.

Benzema je bio siguran sa bijele tačke, te je tako doveo svoju ekipu u vodstvo od 0:1 i bilo je jasno da će ostvariti pobjedu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Situaciju kod penala, te pogodak Benzeme sa bijele tačke možete pogledati OVDJE.

Isti igrač je postigao svoj drugi gol na večerašnjoj utakmici u 89. minuti, te je tako ovjerio pobjedu svoje ekipe.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Nova godina na pragu a neke se stvari ne mjenjaju...Pomoć sudija realu ne nedostaje...ovdje treba prvenstvo osnovati sa samo real bude u njemu da ne gledamo ove lakrdije u režiji sudija za real...sramota
3 11
user1650229672
Sve strucnjaci z nogomet ne vidim da je iko spomeno prvi penal sto nije sviro a bila ruka i ovo je cist penal lopta je isla prema golu ruka je samo usporila let lopte i malo smjer promjenila penal cist ko suza
10 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi