'Krvave oči' Karima Benzeme
Francuski napadač propustio je gotovo 60 posto utakmica Real Madrida ove sezone zbog povreda (Foto: Instagram)

Spreman je za velike stvari

'Krvave oči' Karima Benzeme

Midhat Šljivak

Karim Benzema iza sebe ima uzbudljiv period u kojem je bio u centru pažnje zbog svega što se dešavalo u reprezentaciji Francuske i njegovog uklanjanja iz tima od strane selektora Didiera Deschampsa, a nakon svega spreman je potpuno da dokaže zašto je najbolji fudbaler svijeta.

Najbolji fudbaler svijeta Karim Benzema (35) ponovo je bio u centru pažnje zbog odnosa s Didierom Deschampsom i odlaska iz nacionalnog tima, iako je bio spreman za nokaut fazu takmičenja.

Ispostavilo se da je Deschamps opasno zamjerio Benzemi određene stvari i činjenicu da ga nije spomenuo u govori tokom preuzimanja nagrade za najboljeg na svijetu i zbog toga mu je okrenuo leđa.

Uvrijedilo je to agenta 35-godišnjeg fudbalera Karim Djaziri. Tvrdi da je Benzema lako mogao igrati nokaut fazu takmičenja.

"Konsultirao sam se s trojicom specijalista koji su mi potvrdili da je mogao biti spreman od osmine finala. Barem je to dovoljno da bude na klupi. Zašto se tražili od njega da ode?", pita se Djaziri.

Benzema se odavno vratio u Madrid. Isfrustriran je onim što se dešavalo u reprezentaciji i saopštio je da više neće nositi dres Francuske.

Oglasi

Zato je s preman s Realom ići na velike stvari. Španski novinari tvrde da Karim Benzema ima 'krvave oči' i da je željan da pokaže ko je i šta je u ostatku sezone.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CmpC927LbUj/[/instagram]

Silno se želi dokazati nakon što ga je Deschamps ponovo ponizio i želi pokazati zašto je dobio nagradu za najboljeg fudbalera svijeta u protekloj sezoni.

Motivacija je ogromna. Real će očigledno dobiti probuđenu zvijer i to bi kraljevskom klubu moglo biti od ogromnog značaja u ostatku sezone u prvenstvu i Ligi prvaka.

Karim Benzema je prošle sezone predvodio Kraljeve do titule u Ligi prvaka i prvenstvu Španije i ove sezone imaju šansu da odbrane oba naslova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

[instagram]https://www.instagram.com/p/CmWkqAaI-ly/[/instagram]

Francuz je propustio veliki broj utakmica ove sezone. Nastupio je samo 15 puta i zabio je sedam pogodaka i sigurno da je željan igre i dokazivanja.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

A koliko članaka o klocu panjzemi yebo vas on u dupe
2 6
user1659354598
Isti Mensur iz Zadruge
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi