Takvog ga nikada nisu vidjeli: Benzema spremio osvetu za Deschampsa sa samo jednim ciljem!

U Realu su odmah vidjeli da nešto nije u redu

Takvog ga nikada nisu vidjeli: Benzema spremio osvetu za Deschampsa sa samo jednim ciljem!

Endin Čaušević

Karim Benzema se nedavno oprostio od reprezentacije Francuske nakon što nije igrao na Svjetskom prvenstvu u Kataru iako je s ekipom otputovao u Dohu, ali čini se da nije bio povrijeđen kako se to činilo već da je zbog sukoba s Didierom Deschampsom na kraju odstranjen iz tima. Ipak, Benzema je spremio svoju "osvetu" za selektora Trikolora.

Benzema je bio na spisku Deschampsa za Mundijal u Kataru i otputovao je s ekipom u Dohu gdje je odradio nekoliko treninga, ali pred sami početak turnira objavio je na Instagramu da zbog povrede napušta kamp reprezentacije i da neće igrati na Svjetskom prvenstvu.

Prve sumnje da tu nešto ne štima kako treba pojavile su se desetak dana kasnije kada se Benzema pojavio na treningu Real Madrida i sasvim normalno je trenirao bez ikakvih problema s povredom.

To je otvorilo mnoge teme, a posebno kada je Benzema objavio da više neće igrati u dresu reprezentacije Francuske i svima je bilo jasno da se tu nešto dešava.

Mnogi smatraju da je Benzema imao sukob s Deschampsom koji je eskalirao u Dohi zbog čega je on i otišao iz Katara. Ništa od toga nije potvrđeno, ali jasno je svima da odnos Benzeme i Deschampsa uopšte nije dobar.

Španski mediji objavili su jutros da je Benzema izuzetno motivisan pred nastavak sezone i da želi da pokaže Deschampsu zbog čega je on najbolji igrač svijeta i kakvu grešku je napravio s njim u Kataru.

Oglasi

To je potvrdio večeras i madridski AS koji je objavio nove informacije oko Benzeme, a do kojih su došli iz izvora bliskih kraljevskom klubu.

AS je objavio da su i u Realu iznenađeni koliko je motivisan Benzema i kojim tempom trenira, te da je svima jasno da ima u sebi neki bijes i ljutnju koju želi da izbaci na fudbalskom terenu.

"Nakon što ga je Deschamps odstranio iz ekipe on se trudi i bori na treninzima više od svih igrača. Svi u Realu su iznenađeni time jer odavno neko nije bio tako motivisan za rad. Radi dosta više u teretani i vidi se na njemu da ima tu neku ljutnju u sebi", rekao je izvor blizak Realu za AS i dodao.

"On je drugačija osoba nego što je bio prije odlaska u Katar s reprezentacijom. Ovako motivisan za dokazivanje nikada nije bio. Svima je jasno da mu se nešto desilo i da je itekako 'gladan' pred nastavak sezone. Znamo svi da je Deschamps to izazvao, a u klubu su mu zahvali što je u Benzemi probudio zvijer. Vjerujte sprema se za osvetu i to će biti pravi spektakl".

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Želi pokazati Deschampsu da je pogriješio što ga je izbacio iz tima i tako ga ponizio. Za njega više nikada neće igrati to je sigurno. Šteta je što je tek tako odbacio takvog napadača".

Benzemu ćemo na terenu gledati već u petak kada Real Madrid gostuje Valladolidu u prvom kolu drugog dijela sezone. O kakvoj motivaciji i želji se radi ostaje nam da vidimo.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adrian
Benzema samo jako, ko hebe Deschampsa.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi