Valladolid savladao Zaragozu, gol i asistencija Oscara

Primera, 20. kolo

Valladolid savladao Zaragozu, gol i asistencija Oscara

A. Haznadarević

Valladolid je iz okršaja sredine tabele sa Zaragozom izašao kao pobjednik, slavivši rezultatom 2:0.

U ranoj fazi utakmice, domaći navijači na Jose Zorrilla stadionu su imali priliku za slavlje, kada je u 12. minutu Oscar proigrao Javija Guerru, koji pogađa za 1:0.

 

U nastavku žestoka, muška igra zbog koje su i jedan i drugi trener morali vršiti neplanirane izmjene. Naime, prvo je u redovima Valladolida povrijeđen Patrick Ebert, da bi zatim i u Zaragozi prvo Apono, a zatim i Glenn Loovens bili onemogućeni da nastave susret.

 

Prvo poluvrijeme je završeno bez promjene rezultata, te se na odmor otišlo sa minimalnom prednošću domaćih. 

 

U nastavku susreta ponovo slična igra, a onda u 75. minutu asistent prvog pogotka za Valladolid se i sam upisuje u listu strijelaca.

 

Pena je asistirao, a Oscar po drugi put zatresao mrežu gostiju, te tako postavio konačnih, Valladolid - Zaragoza 2:0.

 

Primera, 20. kolo

Potražite više informacija na temu La Liga:

Valladolid - Zaragoza 2:0 (Guerra 12, Oscar 74)

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.