Veliki skandal potresa La Ligu: Sudija svirao kraj dok je lopta išla u gol

Ekspert tvrdi da je ispravna odluka

Veliki skandal potresa La Ligu: Sudija svirao kraj dok je lopta išla u gol

E. Škorić

Tokom utakmice između Real Valladolida i Seville igrači domaće ekipe su postigli gol, ali sudija je prethodno odsvirao kraj meča i nije ga priznao.

Španske sudije poznate su širom svijeta po raznim kontroverzama i brojnim pogrešnim odlukama. Jedna od najpoznatijih figura među sudijama, koja je često iritirala navijače svojim odlukama, je Mateu Lahoz.

Ipak, odlučio je prekinuti karijeru, ali čini se da na kontroverznog nasljednika neće morati predugo čekati. Ortiz Ariaz napravio je strašnu pogrešku u utakmici Real Valladoida protiv Seville u nedjelju.

Skandalozna situacija dogodila se u prvom poluvremenu utakmice. Sudija je dodao četiri minute. Kada je to vrijeme isteklo, Real Valladolid je izveo udarac iz ugla. Lopta je upućena izvan šesnaesterca, a tamo je jedan od domaćih igrača uputio udarac. Udarac je bio blokiran, a Escudero se spremao ponovo šutirati...

U isto vrijeme dok je šutirao ka golu, sudija Ariaz je podigao ruku i odsvirao kraj. Lopta je odsjela u mreži, ali gol jasno nije priznat.

[twitter]https://twitter.com/majkeI1999/status/1657808066962681856[/twitter]

Oglasi

Domaći su bili bijesni zbog njegove odluke. Gotovo cijela ekipa upala je na teren i počela se svađati sa sudijom. Rezultat sukoba bio je crveni karton za jednog od pomoćnih trenera.

Na slučaj se osvrnuo i Alfonso Perez Burrull, stručnjak za suđenje u Španiji. U razgovoru za Radio Marca specijalist je priznao da je odluka bila ispravna.

"Ortiz Arias je shvatio da je napad gotov i to je to. Ono što se dogodilo je stvar peha, ali akcija je dobro protumačena".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real Valladolid izgubio je kod kuće od Seville 0:, pošto su Mir, Papu Gomez i Corona u nastavku bili strijelci, ali je pravo pitanje šta bi bilo da je kojim slučajem Valladolid poveo krajem prvog dijela sa 1:0.

Nakon 34. kola La Lige, Valladolid je 17. sa 35 bodova i ima samo bod više od Getafea koji je u opasnoj zoni, a u narednom kolu gostuje direktnom konkurentu u borbi za opstanak, ekipi Cadiza, dok će desetoplasirana Sevilla ugostiti Betis u derbiju Andaluzije.

Top Komentari

barcaforever
Čista sudijska odluka, da je kojim slučajem golman odbranio niko se ne bi bunio, svirao je kraj prije pogotka...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti