Valverde će uskoro biti bivši, Barcelona u decembru predstavlja novog trenera?

Španski novinar uzburkao strasti

Valverde će uskoro biti bivši, Barcelona u decembru predstavlja novog trenera?

E. Čaušević

Ernesto Valverde sve više gubi povjerenje čelnika Barcelone i mnogi vjeruju da se španski stručnjak neće još dugo zadržati na klupi katalonskog kluba.

Valverde se našao na velikom udaru još prošle sezone nakon nevjerovatnog poraza u polufinalu Lige prvaka od Liverpoola, a na iznenađenje mnogih klub je odlučio da ga ostavi na klupi jer je uspio odbraniti s Barcom titulu prvaka Španije.

Međutim, Barceloni ove sezone stvari ne idu baš kako su očekivali, a nezadovoljstvo navijača je sve veće. Prethodni dani bili su teški za Valverdea jer je Barca prvo poražena od Levantea sa 3:1, a potom nije uspjela savladati Slaviju iz Praga u Ligi prvaka (0:0).

Španski mediji sve više potenciraju priču da će Valverde veoma skoro dobiti otkaz, te da Barcelona pregovara s novim trenerom. Kako je izjavio novinar Claudio Borghi to će gotovo sigurno biti argentinski stručnjak Marcelo Gallardo koji trenutno vodi River Plate.

Potražite više informacija na temu La Liga:

On je objavio kako je iz izvora bliskih Barceloni saznao da klub čeka da Gallardo završi sezonu s Riverom u decembru, a potom bi mogao biti predstavljen kao novi trener katalonskog kluba.

"Gallardo će biti novi trener Barce i doći će na tu funkciju u decembru. Trenutno je jedan od najboljih trenera svijeta i s Riverom je to dokazao. Imam informacije da Valverde odlazi u decembru jer će Gallardo preuzeti kormilo Barcelone", objavio je Borghi.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi