Valverde iznenadio sve sastavom za Juventus

Messi ostao na klupi, Pjanić od prve minute

Valverde iznenadio sve sastavom za Juventus

E. Čaušević

Jedan od derbija Lige prvaka večeras se igra u Torinu gdje će snage odmjeriti Juventus i Barcelona.

Katalonski klub je u prvom meču slavio sa 3:0 i trenutno je prvi sa tri boda više od Stare dame. Očito da Ernesto Valverde vjeruje da njegov tim i pored eventualnog poraza večeras u Torinu u zadnjem kolu može savladali Sporting i tako osigurati prvo mjesto u ovoj grupi.

Naime, trener Barcelone iznenadio je javnost sastavom za večerašnji okršaj protiv Juventus jer je na klupi ostavio svog najboljeg igrača Lionela Messija. Valverde očito želi odmoriti Argentinca za meč La Lige i veliki derbi koji za vikend Barca igra protiv Valencije. 

Što se tiče Juventusa Masimilliano Allegri nije želio previše da eksperimentiše, ali iznenađuje što je na klupio stao Mario Mandžukić. Ono što je za nas najvažnije jeste da će od prve minute na terenu biti i bh. reprezentativac Miralem Pjanić.

Juventus: Buffon, Barzagli, Benatia, Rugani, Alex Sandro, Cuadrado, Khedira, Pjanić, Douglas Costa, Dybala, Higuain.

Barcelona. Ter Stegen, Digne, Umtiti, Pique, Semedo, Rakitić, Busquets, Iniesta, Paulinho, Deulofeu, Suarez.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Klupa Juventusa: Szczesny, Matuidi, Asamoah, De Sciglio, Marchisio, Matuidi, Bentancur, Mandžukić.

Klupa Barcelone: Cillesen, Alba, Alcacer, Suarez, Vermaelen, Vidal, Messi.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti