Valverde: Ne volimo gubiti, pogotovo od Real Madrida

Nakon prve službene utakmice

Valverde: Ne volimo gubiti, pogotovo od Real Madrida

Eldar Ganibegović

Oglasio se i trener Barcelone, Ernesto Valverde, koji je veoma razočaran porazom, međutim kaže kako još ništa nije gotovo, bez obzira što u ovoj utakmici nisu bili na nivou.

Valverdeu je ovo bila prva službena utakmica na klupi Barcelone, koja nije baš najbolje završila, ali priliku da se iskupi ima već u srijedu.

"Nikad nismo bili izvan utakmice. Bilo je trenutaka kada smo bili blizu vodstva od 2:1, ali to je nogomet, morate iskoristiti svoje šanse, a ne samo doći do njih. Generalno mislim kako su obje ekipe odigrale dobro, te kako je utakmica bila napeta. 

"Svakim tim ima svoj stil igre. Opasnot nam je dolazila iz njihovog kontra napada. Oni su tim koji dobro iskoristi prostor i tako smo primili drugi pogodak, što nas je ranilo. 

"Bez obzira na sve, ne bojim se negativnog efekta. To je poraz, a mi moramo gledati naprijed, iako je loš rezultat, a naši protivnici su, razumljivo, veći favoriti.

"Prihvatili smo poraz, ali još uvijek trebamo odigrati drugu utakmicu i stvari nikada ne zavšavaju nakon poraza ili pobjede.

"Ne volimo gubiti, pogotovo od Real Madrida, ali postoje stvari koje možemo izvući iz ovog poraza.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Malo smo razočarani, a to je razumljivo nakon ovakvog poraza, jednostavno moramo napuniti naše baterije za sljedeću utakmicu", rekao je trener Barcelone. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije