Valverde o povredi Dembelea: Ne treba praviti nešto veliko od toga
EPA

Menadžer Barcelone

Valverde o povredi Dembelea: Ne treba praviti nešto veliko od toga

Eldar Ganibegović

Trener Barcelone Ernesto Valverde je u razgovoru za španske medije govorio o novoj povredi Ousmanea Dembelea.

Tek što se vratio poslije povrede zadnje lože, Dembele se požalio doktorima na nelagodnost u lijevoj nozi poslije utakmice protiv Real Sociedada.

Francuski internacionalac je u redove Barcelone stigao u avgustu prošle godine za 105 miliona evra iz Dortmunda, međutim propustio je veliki broj utakmica.

"Dembele je doživio tešku povredu na samom početku sezone. Sada ima mali problem, koji je blizak tom prethodnom. Nisam razgovarao s njim. Ideja je da ga postepeno uvodimo u igru. Ne treba praviti nešto veliko od toga", izjavio je Valverde, pa zatim dodao:

"Nisam siguran da će Umtiti moći da zaigra, ali trebalo bi da uskoro bude spreman. Yerry Mina još nije zvanično naš igrač, tako da neće igrati."

Potražite više informacija na temu La Liga:

Valverde se zatim osvrnuo na meč protiv Espanyola u okviru četvrtfinala Kupa Kralja, koji se igra u srijedu.

"Naš sljedeći rival je u dobroj formi. Ne smijemo ni na tren posustati. Treba da budemo koncentrisani kako bismo se plasirali u polufinale", rekao je šef Katalonaca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi