"Coutinho, a ni Dembele ne vrijede izdvojenog novca"

Čovjek koji je otrkio Messija tvrdi

"Coutinho, a ni Dembele ne vrijede izdvojenog novca"

Midhat Šljivak

Posljednjih nekoliko dana kompletna Evropa priča o transferu Philippea Coutinha iz Liverpoola u Barcelonu.

Redsi su na ovom transferu zaradili 160 miliona eura, što je za sada drugi najveći transfer ikad. Neymar je za sada samo ispred, a od ljeta će veći transfer imati i Kylian Mbappe.

Međutim, mnogi fudbalski stručnjaci tvrde kako Coutinho ne vrijedi izdvojenog novca. Takvo mišljenje ima i čovjek koji je otkrio Lionela Messija, Josep Maria Minguella.

"Coutinho ne vrijedi 160 miliona. On jeste dobar igrač, pomoći će timu, ali ne vrijedi toliko koliko je plaćen", tvrdi Minguella, te dodaje:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ista stvar je i sa Dembeleom. Plaćen je 140 miliona samo kako bi se što prije našla zamjena za Neymara. Ni on ne vrijedi toliko novca. Iako trenutno vlada ludilo na fudbalskoj pijaci, ovo nisu realne cijene ovih fudbalera", smatra on.

Minguella je čovjek koji dobro poznaje stanje u fudbalu. Više od 40 godina je agent i sigurno da njegove riječi mogu da se shvate veoma ozbiljno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti