Valverde: Ovakve stvari se dešavaju u fudbalu, sjetite se šta je bilo u Lyonu

Trener Barcelone nakon pobjede nad Realom

Valverde: Ovakve stvari se dešavaju u fudbalu, sjetite se šta je bilo u Lyonu

Barcelona je večeras upisala ubjedljivu pobjedu u revanš meču polufinala Kupa Kralja protiv Real Madrida.

Katalonci su slavili sa 0:3 na Bernabeu i tako osigurali plasman u finale, s obzirom da je prvi meč na Nou Campu završen rezultatom 1:1.

Iako je Barca postigla tri gola, Real je imao puno više pokušaja ka golu protivnika. Ipak, Kraljevi nijednu priliku nisu uspjeli pretvoriti u gol.

"Bili su bolji u prvom poluvremenu, nedostajale su nam ambicije u ofanzivi. Nismo dobro igrali, gubili smo loptu u opasnim situacijama i to nas je moglo koštati pobjede", izjavio je nakon utakmice trener Barcelone Ernesto Valverde, pa nastavio:

"Ovakve stvari se dešavaju u fudbalu. Protiv Lyona u LP smo imali 25 udaraca, ali nismo postigli gol. Danas smo iz tri šuta u okvir gola postigli tri gola."

"Koban" za Kraljeve i večeras je bio Luis Suarez koji je postigao dva gola.

"Suarez je golgeter koji je uvijek tu negdje. Agresivan je i uvijek traži gol", istakao je Valverde, pa se osvrnuo na sljedeći El Clasico, koji se igra već u subotu u okviru La Lige:

"Subotnja utakmica ima jednaku važnost, a mi moramo biti bolji, ako želimo pobjedu. La Liga je takmičenje koje želimo osvojiti".

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi