Svi su očekivali novu golčinu Valverdea, a on umalo oborio komšiju sa balkona

Užasan šut

Svi su očekivali novu golčinu Valverdea, a on umalo oborio komšiju sa balkona

E. Oštraković

Nogometaši Real Madrida sinoć su napravili jako negativno iznenađenje svojim navijačima jer su poraženi na gostovanju kod Rayo Vallecana sa 3:2. Potez večeri bio je udarac Federica Valveerda, koji je pogodio jednog od komšija koji je susret posmatrao sa svoje terase.

Krenulo je dobro za domaću ekipu, koja je od pete minute imala vodstvo protiv Real Madrida, a gol je postigao Comesana na asistenciju Frana Garcie.

Real je u 37. minuti stigao do izjednačenja, a strijelac je bio Modrić sa bijele tačke. Samo četiri minute kasnije Militao postiže gol za preokret.

Činilo se tada da će Real do kraja utakmicu rutinski privesti kraju, ali onda se ponovo bude nogometaši Rayo Vallecana.

Prvo je u 44. minuti Garcia na asistenciju Palazona pogodio za 2:2, te je tako odveo utakmicu u rezultatsku neizvjesnost.

Konačan rezultat postavio je Trejo golom u 67. minuti i to sa bijele tačke, te je tako svom timu donio velika tri boda protiv Real Madrida.

Oglasi

Potez dana bio je katastrofalan udarac Federica Valverdea. Od njega smo u posljednje vrijeme navikli na neke spektakularne golove.

Ovaj put, ne da nije mogao pogoditi gol, nego je uspio promašiti i zaštitnu ogradu, te je pogodio čovjeka koji je utakmicu posmatrao sa svog balkona

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real Madrid nakon ovog poraza više nije lider u Primeri, već se sada nalazi na drugom mjestu sa dva boda iza prvoplasirane Barcelone.

Sa druge strane, pobjeda je za Rayo Vallecano značila skok na osmo mjesto, te sada ravnopravno ulaze u borbu za plasman u Ligu prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi