Valverde potvrdio, Dembele ja odigrao svoje za ovu sezonu

Nova povreda mladog Francuza

Valverde potvrdio, Dembele ja odigrao svoje za ovu sezonu

Kako je Barcelona već potvrdila titulu prvaka Španije, Ernesto Valverde može u prvenstvenim utakmicama odmarati svoje najveće zvijezde.

To je uradio i u posljednjoj utakmici LaLige protiv Celte. Ipak, priliku je dao Ousmaneu Dembeleu, ali je mladi Francuz na terenu izdržao tek šest minuta.

Dembele je zadobio novu povredu zbog koje je morao napustiti teren, a ubrzo su stigle prve špekulacije o tome koliko bi on mogao odsustvovati sa terena.

Odmah je bilo jasno da će Dembele zbog povrede zadnje lože propustiti sutrašnji revanš polufinala Lige prvaka protiv Liverpoola, ali su se u Barceloni nadali da bi mogao biti spreman za eventualno finale.

Ipak, Valverde je na današnjoj press konferenciji pred meč na Anfieldu potvrdio da je Demebelova povreda teže prirode, te da je zbog nje vrlo vjerovatno završio sezonu.

Tačnije, Valverde je istakao da "nije izgledno" da će Demebele biti u stanju igrati eventualno finale Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, Dembele će propustiti i finale Kupa Kralja protiv Valencije koje se igra 25. maja.

Podsjetimo, Barcelona je u prvom meču polufinala Lige prvaka protiv Liverpoola slavila sa 3:0, pa se očekuje da prođe u finale ovog takmičenja.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MirzaBarucic
Riješite se ovog dječaka i Coutinha, niđe veze nijedan. Više su vaš koštali nego su vam doprinijeli.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti