Valverde: Svaka čast Modriću, ali za nas je ovo apsurdno

Trener Barcelone se ne slaže sa izborom

Valverde: Svaka čast Modriću, ali za nas je ovo apsurdno

Imenovanje Luke Modrića za najboljeg igrača svijeta za 2018. godinu apsolutna je top tema svjetske fudbalske javnosti, a teško se sjetiti kada je nečiji izbor izazvao ovoliko (negativnih) reakcija.

Nisu u malom broju oni koji smatraju da Modrić nije zaslužio da dobije Zlatnu loptu, ali Hrvat je ipak ubjedljivo slavio ispred Cristiana Ronalda i Antoinea Griezmanna.

Svoj komentar na pobjednika Zlatne lopte dao je i trener Barcelone Ernesto Valverde, kojem nije baš najjasnije kako je jedan Lionel Messi završio na petom mjestu.

"Neću ulaziti u relevantnost ovakvih izbora, svako ima pravo da glasa onako kako želi. Ali, meni je apsurdno da Messi bude tek peti ako pričamo o najboljim igračima svijeta. Ipak, Luki Modriću svaka čast, odličan je igrač", rekao je Valverde.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, peto mjesto je najslabiji Messijev plasman u posljednjih deset godina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi