Valverde uoči El Clasica: Da, to može biti mala prednost za Barcelonu
Valverde ističe da dan odmora više koji ima Barcelona može biti mala prednost

Trener katalonskog tima govorio uoči meča protiv Real Madrida

Valverde uoči El Clasica: Da, to može biti mala prednost za Barcelonu

S. Pašalić

Nogometaši Barcelone će u srijedu na Camp Nou u novom El Clasicu dočekati Real Madrid.

Dva kluba u ovaj derbi ulaze izjednačeni na vrhu tabele sa po 35 bodova žele stići do pobjede kako bi se izdvojili bar malo u odnosu na rivala.

Trener katalonskog tima, Ernesto Valverde, je govorio uoči ovog meča i istakao da dan odmora više koji ima Barcelona može imati utjecaja u El Clasicu.

"Svaki El Clasico je težak. Ovo će biti prvi El Clasico za neke od naših igrača. Ovaj meč ima posebne konotacije. Igra se na različitom nivou i primjećujete važnost čak i iz tunela.", rekao je Valverde, pa nastavio:

"Ovo je prvi dio sezone i predstoji još mnogo mečeva, ali obje bi ekipe voljele biti u prednosti nakon ovog meča. Činjenica da su obje ekipe izjednačene po bodovima znači da je ova ligaška sezona vrlo lijepo izbalansirana."

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Imati dodatni dan može imati utjecaja. To je mala prednost. Način na koji je meč prvobitno bio zakazan, mi smo trebali imati dan manje."

"Oba tima znaju kako se pripremiti u tim situacijama i motivacija je na najvišem nivou. Prošle godine smo igrali u srijedu, a zatim u subotu i reakcija je bila vrlo dobra.", dodao je Valverde.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije