Valverdeu otkucao sat, Barcelona pronašla novog trenera?

Martinez na meti Katalonaca

Valverdeu otkucao sat, Barcelona pronašla novog trenera?

E. Čaušević

Iako je prije desetak dana Ernesto Valverde dobio podršku čelnika Barcelone čini se da na kraju ipak neće ostati na klupi katalonskog kluba.

Valverde se našao na velikom udaru kritika nakon što je Barcelona ispala iz Lige prvaka, ali je tada dobio podršku čelnih ljufdi ovog kluba koji su poručili da on neće dobiti otkaz na kraju sezone.

Međutim, stvari su se znatno pogoršale nakon što je Barcelona u subotu poražena u finalu Kupa Kralja od Valencije (2:1) i nije uspjela s duplom krunom da završi sezonu.

Ponovo na velikom udaru našao se Valverde, a navodno strpljenje gube i čelnici kluba. Španski mediji prenose da će ovaj stručnjak sigurno dobiti otkaz i da bi bilo veliko iznenađenje ukoliko Valverde ostane trener Barcelone.

Katalonski Sport jutros se na svojoj naslovnici objavio da je prva meta Barcelone selektor Belgije, Roberto Martinez, te da ga je klub već kontaktirao.

Navodno, Barci se sviđa stil koji praktikuje Martinez i vjeruju da bi on bio dobro rješenje za budućnost. No, on je ugovorom vezan za reprezentaciju Belgije i bit će zanimljivo vidjeti da li će moći odbiti ponudu koja ne dolazi tako često.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Što se tiče Valverdea njegova sudbina na klupi Barcelone trebala bi biti poznata nakon što čelnici obog tima održe zajednički sastanak.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi