Čuveni Van Basten prisjetio se najgoreg perioda u svom životu
FOTO - EPA

Mogao je biti jedan od najboljih svih vremena

Čuveni Van Basten prisjetio se najgoreg perioda u svom životu

Adnan Beganović

Jedan od najboljih nizozemskih igrača svih vremena, čovjek kojeg je povreda spriječila da vjerovatno postane jedan od najboljih fudbalera svih vremena, Marco Van Basten, u razgovoru za The Guardian govorio je o najtežim trenucima u životu.

Čuveni napadač, koji je sa Milanom osvojio Ligu prvaka, a sa nizozemskom reprezentacijom Evropsko prvenstvo, zbog teške povrede skočnog zgloba u 32. godini je okačio kopačke o klin.

"Mračno vrijeme, bilo je teško jer sam sa najvišeg fudbalskog nivoa prešao na najniži nivo lične nesreće. Sve se raspalo, bilo je mnogo boli i problema. Ništa nisam mogao učiniti bez bolova, stvarno sam bio onesposobljen, a doktori mi nisu mogli pomoći. Bio sam i pomalo uplašen", prisjetio se Van Basten drame kroz koju je prolazio, a onda je dodao:

"Prvi put sam se povrijedio u decembru 1986. godine. Tadašnji trener Ajaxa, Johan Cruyff razgovarao je sa doktorom koji je rekao da imam problem, ali da mogu igrati. Imao sam osjećaj da nije dobro jer me je mnogo bolilo. Johan mi je rekao da ne igram svaku utakmicu i da mogu preskakati treninge, no da moram igrati u Evropi."

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Od pomenute 1986. Van Basten je muku mučio sa povredom skočnog zgloba, nekoliko operacija nije dalo rezultat i sa samo 32 godine morao je reći zbogom fudbalu.

"Bilo je od lošeg do goreg. Nakon mnogo operacija i posjeta doktorima iz cijelog svijeta, ipak nismo uspjeli pronaći riješenje. Došao je trenutak kada sam morao sebi reći da moram pokušati biti zdrav. Morao sam zaustaviti bol. Puzao sam do kupaonice, pragovi vrata su za mene bili najvći izazov jer ih nisam mogao proći bez dodirivanja. Čak i najmanji dodir tjerao me da grizem usnu kako ne bih vrištao od bolova", zaključio je Van Basten.

Top Komentari

red devil mo
Pa zar nije jedan od najboljih svih vremena. Zamisli da jedan Kapelo plače za njim dok on trči oproštajni krug.
1 1
sipopugaloma
Jao suplje... toliko boljelo, da je poslije toga s tim bolovima gdje puze po kuci, igrao jos 7 godina i zabio preko 100 golova
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi