Van Basten: Svako ko tvrdi da je Ronaldo bolji od Messija nema pojma o fudbalu
Foto - EPA

Legendarni Nizozemac bez dlake na jeziku

Van Basten: Svako ko tvrdi da je Ronaldo bolji od Messija nema pojma o fudbalu

Midhat Šljivak

Legendarni nizozemski fudbaler Marco van Basten smatra da je Lionel Messi mnogo bolji fudbaler od Cristina Ronalda.

Čuveni duo godinama unazad vodi velike bitke za titulu najboljeg na svijetu, a dominaciju im je samo uspio prekinuti Luka Modrić, koji je proglašen najboljim za 2018. godinu.

Međutim, Marco van Basten tvrdi da ne postoji niko bolji od Messija, a da Cristiano nije blizu Argentinca, iako je odličan fudbaler.

"Cristiano Ronaldo je odličan fudbaler, ali onaj ko tvrdi da je bolji od Messija nema pojma o fudbalu ili možda bolje da kažem, živi u lošem uvjerenju", rekao je Van Basten i nastavio je:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Messi je neponovljiv i jedinstven. Igrači kao što je on pojavljuju se svakih 50 do 100 godina", istakao je Van Basten.

Legendarni Nizozemac je i igrao za Ajax i Milan, a karijeru je zbog povreda završio u 28. godini.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

realno_govoreci
Rekli su isto i za Ronaldinha,za debelog Ronalda,za mnoge druge pa se nadje za par godina neko bolji. Toliko o tome koliko ti imas pojma o procjeni. Messi je unikatan u onome sto jeste kao sto je i Cristiano unikatan u unome sto jeste. I jedan i drugi traju preko 10 godina vrhunske forme ali ovo blebetanje ovako ili onako vise ide na zivce. Pa poslije Pelea i Maradone se mislilo da nece biti vise slicnih pa gle cuda prevarili se. Logicno da Van Basten favorizira Messia ali se ne treba provaljivati. Da je rekao generacija Barce koja je bila sa Iniestom i Xaviem se jednom stvori u 50 ili 100 god onda mozda ok ali ovako...ma hajte molim vas
1 6
YouTalkinToMe
Ronaldo se kao okusao u drugim ligama pa je bolji, igrao u unitedu koji je imao tada jednu od najbolji ekipa u svojoj historiji, u realu gdje je imao saigrace da mu stimaju po deset zicera po utakmici, igrao u juventusu koji je i bez njega osvajo talijansku ligu i to jos uvjerljivije. A kada neko kaze za guardiolu da je dobar trener onda ide prica da bi svako to mogao sa barselonom, bajernom, cityjem a kad je ronaldo u pitanju, onda kao on je uspio u svakoj ligi gdje je igrao. Pa nije presao u veronu pa osvojio sampionat sa njima, vec u juventus koji bi i bez njega to osvojio.
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi