Van der Vaart kritikovao igru Španije na EP, a onda je uslijedio brutalan odgovor

Bolje bi mu bilo da je šutio...

Van der Vaart kritikovao igru Španije na EP, a onda je uslijedio brutalan odgovor

S. Grebović

Legendarni holandski reprezentativac izabrao je najveće razočarenje dosadašnjeg toka Evropskog prvenstva.

To je prema njegovom mišljenju reprezentacija Španije bez ikakve dvobje.

Furija je u prva dva kola upisala dva remija, prvi sa Švedskom bez golova, a potom i sa Poljacima kada je bilo 1:1.

Ukoliko misli dalje, tim Luisa Enriquea mora sutra da slavi u meču sa Slovačkom, kojoj je također trijumf potreban.

"Španija je užasna i grozna. Nadam se da ćemo igrati protiv nje. Ova ekipa nema ništa. Oni samo idu s jedne strane terena na drugu, nemaju čak ni igrača koji može potezom da napravi razliku", izjavio je Van der Vaart.

Očekivano, kritike koje je iznio Holanđanin prema selekciji Španije nije sve svidio igračima ovog tima, a najglasniji među njima je bio Koke koji je Van der Vaarta podsjetio na poraz u finalu Svjetskog prvenstva 2010. godine.

"Dotični je dobio svoj minut slave. Dosta sam gledao dok je igrao, posebno u finalu Mundijala u Južnoj Africi prije 11 godina. U Fudbalskom savezu Španije imamo fotografiju gola Inijeste pored kojeg je Van der Vaart", oštro je odgovorio Koke. 

Opis nije dostupan

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Vezistu Atletico Madrida posebno su zaboljele "želje" Van der Vaarta da se Holandija susretne sa Špancima na ovom turniru zbog njihove loše igre.

"Zapamtićemo njegove riječi kako bi nas dodatno motivisale u slučaju da se sretnemo s njima. Nedavno samo igrali prijateljsku s njima i remizirali. Nije istina da sada ne znamo da igramo fudbal. Vrlo smo važni igrači, koji su igrali u vrlo važnim ekipama i ostvarivali velike uspjehe. U ovoj ekipi imamo Busquetsa koji ga je pobijedio u finalu SP-a 2010. godine", dodaje Koke.

Top Komentari

Husrefbeg22
Van der Vaart je potpuno u pravu. Igra Spanije 2021 godine je katastrofa, I nejma nikakve veze s Spanijom od prije 10-tak godina. Sto je bilo bilo je, sada je takva realnost i mora se prihvatiti.
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi