Van der Vaart se požalio na Ronaldovo ponašanje, ispostavilo se da je izmislio priču

Nizozemac se "preračunao"

Van der Vaart se požalio na Ronaldovo ponašanje, ispostavilo se da je izmislio priču

A. Čaušević

U razgovoru sa Peterom Crouchem Rafael Van der Vaart je odlučio uputiti kritike na račun Cristiana Ronalda. Međutim, utakmica o kojoj je pričao Nizozemac nikada nije odigrana. 

Van der Vaart je imao prosječnu karijeru u Real Madridu. Dres Los Blancosa je nosio dvije godine, a u drugoj sezoni dijelio je svlačionicu s Ronaldom.

Nekadašnji veznjak je kritikovao Ronalda zato što nije bio dovoljno sretan zbog pobjede Kraljeva nad Sportingom iz Gijona jer Portugalac nije postigao gol.

"Igrao sam s Cristianom. Kući smo pobijedili Sporting sa 6:0. Ja sam postigao hat-trick, a on ni gol i bio je ljut u svlačionici. Normalna stvar bi bila, kao što bi uradili ti i ja, je da odemo na pivo", kazao je Van der Vaart Crouchu.

Međutim, istina je da se pobjeda nad Sporting Gijonom rezultatom 6:0 nikada nije desila. Tri su utakmice na koje koje Van der Vaart može misliti.

Real je pobijedio Sporting sa 7:1 u njegovoj prvoj sezoni. Tada je Van der Vaart postigao hat-trick,dok Ronaldo uopšte nije bio član kraljevskog kluba.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U sezoni 2009/10 Real je ostvario pobjedu od 6:0 nad Zaragozom. Van der Vaart je zabio dva, a Cristiano Ronaldo jedan gol.

Treća utakmica je trijumf nad Sporting Gijonom 3:1 kada je Nizozemac postigao dva pogotka, dok se Portugalac nije upisao u strijelce.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

realno_govoreci
Ta će on. Ronaldo u medjuvremenu historiju ispisao i pokazao kakav je čovjek dok ovog niko ne spominje osim sportsport.ba
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi