Van Dijk je mogao umrijeti 2012. godine: Još se sjećam kako sam ležao u krevetu...
Van Dijk je danas jedan od najboljih defanzivaca svijeta, a prije samo šest godina je bio na rubu života i smrti.

Holanđanin jedva preživio

Van Dijk je mogao umrijeti 2012. godine: Još se sjećam kako sam ležao u krevetu...

Holandski fudbaler i jedan od najboljih defanzivaca današnjice Virgil van Dijk poručio je u razgovoru za inostrane medije da je 2012. godine mogao umrijeti.

Defanzivac Liverpoola je, još dok je bio član Groningena, jednog dana osjećao strašne bolove u stomaku, pa je otišao u bolnicu gdje nisu ustanovili šta nije ok, pa su ga poslali kući.

Nakon što su bolovi kod kuće postali još jači, Van Dijkova majka ga je odvezla u drugug bolnicu gdje je ustanovljena upala slijepog crijeva, peritonitis i infekcija u bubrezima. Poslan je na hitnu operaciju, a oporavak je trajao dva mjeseca.

"Još se sjećam tog ležanja u krevetu. Sve što sam mogao vidjeti su cjevčice koje su bile iznad mene. Tijelo me je boljelo i nisam mogao sam sebi da pomognem. U tom trenutku razmišljate o najgorem scenariju. Svašta mi je prolazilo kroz glavu, život mi je bio u opasnosti. Mogao sam umrijeti...", rekao je Van Dijk.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Danas je Holanđanin jedan od najboljih defanzivaca svijeta, a prošle sezone je sa svojim Liverpoolom igrao veliko finale Lige šampiona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi