Više od fudbala! Van Dijk otkrio zašto je tješio suca koji se rasplakao nakon utakmice

Kamere snimile dirljivu scenu

Više od fudbala! Van Dijk otkrio zašto je tješio suca koji se rasplakao nakon utakmice

Po završetku utakmice Njemačke i Holandije (2:2), na centru stadiona u Gelsenkirchenu je viđena jedna neobična scena.

Glavni sudac utakmice Ovidiu Hategan je odmah nakon posljednjeg sudijskog zvižduka počeo da plače, a prvi mu je kao kapiten ekipe prišao Virgil van Dijk koji ga je utješio.

U tim trenucima niko osim njih dvojice nije znao o čemu se radi i zašto 38-godišnji Rumun plače, ali je Van Dijk u izjavi otkrio šta se tačno zbivalo.

"Prišao sam Hateganu da ga pozdravim i pitao ga kako je. Odgovorio mi je da se osjeća loše jer mu je mama nedavno umrla. Odmah zatim se slomio i počeo plakati, a ja sam ga zagrlio i rekao mu da je dobro sudio meč. Znam da nisam napravio puno, ali nadam se da sam mu barem malo pomogao", rekao je Van Dijk.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Svašta.
3 36
Edy
respekt
14 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi