Van Dijk je već igrao na Camp Nou, ali tu sramotu pokušava svim silama da zaboravi!

Finale prije finala

Van Dijk je već igrao na Camp Nou, ali tu sramotu pokušava svim silama da zaboravi!

E. Čaušević

Liga prvaka ulazi u samu završnicu jer smo već došli do polufinalnih utakmica koje se igraju naredne sedmice.

U polufinalu ćemo gledati dva veoma zanimljiva okršaja, a sastaju se Barcelona - Liverpool i Ajax - Tottenham. Mnogi vjeruju da je utakmica Barcelone i Liverpoola finale prije finala, te da će nam igrači ovih timova prirediti pravi spektakl.

Barcelona je nakon 2015. godine konačno uspjela da dođe do polufinala i sigurno je da se tu ne žele zaustaviti. Međutim, za protivnika imaju ekipu koja je u odličnoj formi i jedan od glavnih favorita za osvajanje ovog trofeja.

Na Anfieldu se s pravom pribojavaju najviše Lionela Messija što je priznao i Virgin van Dijk. Iako je Holanđanin jedan od najboljih defanzivaca u Evropi priznao je da jednostavno ne zna kako će zaustaviti Messija.

Van Dijk je to rekao iz iskustva jer je već jednom imao šansu da gostuje na Camp Nou dok je igrao za Celtic. To se desilo u sezoni 2013/14. u grupnoj fazi kada je Barcelona deklasirala škotski klub sa 6:1.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Holanđanin je prema mnogima odigrao solidnu utakmicu, ali je doživio vjerovatno i jedan od najtežih poraza u svojoj karijeri. Neymar je dao hat-trick, dok su pojedan gol dodali Pique, Pedro i Cristian Tello.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi