Van Dijk smatra da Liverpool ima jednu veliku prednost u finalu u odnosu na Tottenham
Van Dijk je uvjeren da će naučene lekcije iz te utakmice pomoći Liverpoolu da ove godine bolje odigraju protiv Tottenhama.

Prema mišljenju igrača Redsa ova stvar može biti ključna u finalu

Van Dijk smatra da Liverpool ima jednu veliku prednost u finalu u odnosu na Tottenham

S. Pašalić

Liverpool i Tottenham će 1. juna na stadionu Wanda Metropolitano odigrati finale Lige prvaka.

Biti će ovo druga godina zaredom da tim sa Anfielda igra finale ovog takmičenja, a stoper Redsa Virgil Van Dijk smatra da bolno iskustvo koje je njegova ekipa stekla prošle godine nakon poraza od Real Madrida može dobro poslužiti u ovogodišnjem finalu.

Liverpool je poražen od Reala sa 3:1 u utakmici koju je obilježila povreda u ranoj fazi Mohameda Salaha i dvije katastrofalne greške golmana Lorisa Kariusa.

Međutim, Van Dijk je uvjeren da će naučene lekcije iz te utakmice pomoći Liverpoolu da ove godine bolje odigraju protiv Tottenhama.

"Nisam previše razmišljao o prošlogodišnjem finalu, da budem pošten, osim o golovima. Prikazuju ih svugdje tako da ih ne možete propustiti", rekao je Van Dijk.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Bio je to vrlo težak dan, ali bilo je toliko naučenih lekcija iz tog dana. Nije to kao: 'Mogao sam bolje odigrati', bilo je više kao iskustvo i sve što se dogodilo te noći. Naučio sam toliko toga te noći"

"Biti tamo ove godine opet je nešto posebno i dat ćemo sve što imamo i nadamo se da je to dovoljno", dodao je igrač Liverpoola.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi