Van Gaal: Ako dođu do finala Ajaxu je bolje da igra protiv Barcelone nego protiv Liverpoola

Vjeruje u svoje nekadašnje klubove

Van Gaal: Ako dođu do finala Ajaxu je bolje da igra protiv Barcelone nego protiv Liverpoola

Endin Čaušević

Bivši trener Ajaxa i Barcelone, Louis van Gaal, izjavio je da uživa u ovoj sezoni Lige prvaka, a posebno u rezultatima svojih bivših klubova.

Van Gaal je u Ajaxu počeo trenersku karijeru, a nakon toga otišao je u Barcelonu. Holandski stručnjak je priznao da je itekako iznenađen rezultatima Ajaxa ove sezone i poručio je da vjeruje da mogu do finala.

Ajax je sinoć u prvom meču kao gost pobijedio Tottenham sa 1:0, do njegov drugi bivši klub Barcelona večeras pred svojim navijačima igra protiv Liverpoola.

Van Gaal je siguran da će Ajax uspjeti doći do finala, te je priznao da je za ovaj klub bolje da igraju protiv Barcelone u finalu nego protiv Liverpoola.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ništa još nije gotovo, ali se nadam da će Ajax doći do finala. Igraju odličan fudbal i jedan od klubova koje je najljepše gledati ove godine. U finalu im je bolje da igraju protiv Barcelone nego protiv Liverpoola. To su iste filozofije i sve bi bilo otvoreno, dok Liverpool malo više pažnju posveti nešto defanzivnijoj igri", rekao je Van Gaal.

Ovaj 67-godišnji stručnjak je već tri godine bez posla nakon što je na ljeto 2016. godine dobio otkaz na klupi Manchester Uniteda.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti