"Van Gaal me pozvao u svoj ured, a sve je trajalo jednu minutu"

Rafael je morao da napusti United

"Van Gaal me pozvao u svoj ured, a sve je trajalo jednu minutu"

E. Škorić

Bivši defanzivac Manchester Uniteda Rafael govorio je neprijateljskom odnosu sa prethodnim Unitedovim menadžerom Louisom van Gaalom.

Van Gaal se nije dugo zadržao na Old Traffordu, a njegov dolazak bio je koban za neke igrače Crvenih vragova, pa tako i za Brazilca Rafaela, koji je ispričao detalje njihovog "sastanka".

Trebao je to biti sastanak menadžera i igrača, neki prijatan razgovor i na koncu dogovor, no to je sve trajalo najviše 60 sekundi.

"Kada je Van Gaal preuzimao United, četiri ili pet osoba me nazvalo da mi kaže kako se Van Gaalu ne dopada brazilski igrač. U prvoj sezoni me Van Gaal pozvao u svoj ured i rekao: 'Možeš da ideš'. Sastanak je trajao minutu. Trebalo mi je vremena da odem, ali bilo je tužno jer sam volio sve u Manchesteru", ispričao je Rafael.

Rafael je za United odigrao 109 mečeva i postigao je pet golova, a kada je LvG došao na Old Trafford, on je potpisao četverogodišnji ugovor s Lyonom za neobjavljenu naknadu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, unatoč nesretnom završetku karijere u Manchesteru, može da se pohvali kako je osvojio tri naslova Premier lige, Liga kup, Svjetsko prvenstvo s Brazilom, a igrao je i dva finala Lige prvaka.

Što se Van Gaala tiče, on je u United znatno manje napravio, pa je tako osvojio samo FA kup.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi