Van Gaal: Premiershipu je potrebna zimska pauza
Foto:EPA

Holanđanin o gustom rasporedu na zimu

Van Gaal: Premiershipu je potrebna zimska pauza

S. Bošković

Menadžer Manchester Uniteda Louis van Gaal rekao je da engleskim klubovima itekako šteti to što u u toj ligi nema zimske pauze. 

Za vrijeme zimskog perioda se u većini evropskih liga ne igraju se ligaške utakmice, ali u Premier ligi je tada raspored najgušći. Holanđanin smatra da taj režim i te kako utiče na rezultate engleskih timova, kako u Evropi tako i u ligi. 

"Nema zimske pauze i to je najzlobnija stvar u engleskoj kulturi - to nije dobro za fudbal ovdje. Ne odgovara klubovima, a ni nacionalnom timu. To treba promijeniti. Znate zašto Engleska nije osvojila ništa godinama? Zato što svi igrači iscrpljeni na kraju sezone", rekao je Vaan Gaal, te je još dodao:

"Teško je ovih dana, Premier ligu je najteže osvojiti zbog velikog broja dobrih timova. Nikog ne možete lako pobijediti i svaki tim predstavlja težak izazov. Nakon toga morate igrati u Ligi prvaka. To nije lako i zbog toga engleski timovi ne mogu ništa osvojiti u Evropi godinama i godinama".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester United je posljednji ligaških trofej osvojio u sezoni 2012/2013.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije