Van Gaal priznao da mu je FA kup s Unitedom najveće trenersko dostignuće

A imao je toliko trofeja

Van Gaal priznao da mu je FA kup s Unitedom najveće trenersko dostignuće

E. Škorić

Trofejni trener Louis van Gaal tvrdi da je bilo "čudo" osvojiti FA kup s Manchester Unitedom.

Nizozemski stručnjak je radio u velikim klubovima i osvajao je razne trofeje, no objasnio je zbog čega je FA kup ipak nešto što smatra najvećim dostignućem u trenerskoj karijeri.

"U ekipi sam imao 10 igrača starijih od 30 godna, petoricu starijih od 35. Zato smatram da je taj trofej moje najveće dostignuće", objasnio je 68-godišnji trener.

"Najteže je bilo raditi u Unitedu. Rekao sam im da ne želim miješanje u posao i da je sa mnom teško raditi. Ekipa nije imala nivo da bude prvak. Sastavio sam listu igrača koje sam želio", ali nisam ih dobio", dodao je Van Gaal.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Van Gaal je United trenirao od 2014. do 2016. godine i smatrao se mogućim nasljednikom Sir Alex Fergusona na duže staze, no to na kraju nije bio slučaj.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Penderinos
Sta je ovome Jel prolupo od svih igrača jedino sto su Van Persie (30) i Carrick (32) bili 30+. A o pojačanjima da i ne govorim, di Maria za 75, Shaw za 37, Herrera za 36, Rojo za 20, blind za 18 doveli falkaa na posudbu za 8 m€, u drugoj sezoni ista prica martial za 60 iako je imao tek 19 godina, schneiderlin 35, depay 34, darmian za 18 i schweinsteigera kao veterana dovode za 9 m€. E jarane rijetko koji trener dobije tolike pare na raspolaganje , bolje ti je pokriva se ušima
0 2
SakeArsenal2
Eto Gazija.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi