Van Marwijk novi selektor reprezentacije Australije

Iskusni holandski stručnjak

Van Marwijk novi selektor reprezentacije Australije · Zvanično

Holandski stručnjak Bert van Marwijk izabran je za novog selektora fudbalske repreznetacije Australije.

Soccerosi su bez selektora ostali krajem prošle godine kada je Ante Postecoglou unatoč plasmanu na Svjetsko prvenstvo objavio da podnosi ostavku, a potraga za njegovim nasljednikom je danas zvanično okončana.

Van Marwijk će predvoditi Australce na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a detalji ugovora koji je potpisao u ovom momentu nisu poznati javnosti.

Interesantno je da je Van Marwijk prethodno sa Saudijskom Arabijom izborio mjesto na Mundijalu poslije 12 godina baš preko Australije u istoj grupi kvalifikacija.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Impresioniran sam uvjetima. Australija je mnogo napravila u posljednjih nekoliko godina prema pitanju fudbalskoj razvoja. Moj odgovor na ponudu da budem selektor bio je da u Rusiju ne odlazimo kako bismo se natjecali, već i kako bismo pobjeđivali", izjavio je Bert van Marwijk na predstavljanju.

Inače, u dosadašnjoj trenerskoj karijeri Van Marwijk je imao priliku još voditi HSV, Feyenoord, Borussiju, Fortunu Sittard...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi