Van Persie otkrio dvojicu najboljih defanzivaca protiv kojih je igrao

Imao je težak izbor

Van Persie otkrio dvojicu najboljih defanzivaca protiv kojih je igrao

E. Čaušević

Holandski napadač Robin van Persie odlučio je završiti svoju igračku karijeru u dresu Feyenoorda gdje je i ponikao prije 20 godina.

Van Persie je prošlog ljeta napustio Fenerbahče i odlučio se vratiti u Holandiju kako bi odigrao posljednju sezonu u karijeri u svom Feyenoordu. Najbolje dane karijere proveo je u Arsenalu i Manchester Unitedu s kojim je osvojio Premiership.

Njegov odlazak s Emiratesa na Old Trafford izazvao je veliki bijes navijača Arsenala i sigurno da će ostati jedan od najomraženijih igrača navijača londonskog kluba.

Međutim, jasno je da je i u Arsenalu ostavio ogroman trag i iskreno je priznao da je u United otišao samo kako bi osvojio titulu prvaka Engleske što je na kraju i uspio.

Van Persie je u Premiershipu odigrao mnogštvo sjajnih mečeva, ali i u evropskim takmičenjima. Naravno, nije trud izostao ni u dresu Holandije s kojom je bio u finalu Svjetskog prvenstva 2010. i polufinalu 2014. godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Za engleske medije otkrio je ko su najbolji defanzivci protiv kojih je igrao u karijeri, a bilo ih je zaista mnogo. Mnogi su očekivali da su to možda Sergio Ramos ili Gerard Pique, no poručio je da oni ne mogu biti u istom rangu s legendarnim tandemom Uniteda.

"Za mene su to Nemanja Vidić i Rio Ferdinand. Igrao sam protiv njih dok sam bio u Arsenalu i to su najbolji defanzivci s kojima sam se susreo na fudbalskom terenu. To je bilo pravo partnerstvo između igrača i oni su to pokazali na terenu", rekao je Van Persie.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti