RvP odlazi u historiju!

Legendarni napadač igra svoj posljednji meč

RvP odlazi u historiju!

M. Šljivak

Legendarni Robin van Persie u nedjelju će odigrati posljednju utakmicu u karijeri.

Ovaj 35-godišnji napadač je ranije najavio da mu je ova sezone posljednja, a danas je to potvrdio i trener Feyenoorda Giovanni van Bronckhorst.

"Neka uživa u trenutku i u predivnom kraju karijere", rekao je kratko Van Bronckhorst.

Van Persie će se oprostiti u utakmici protiv ADO Den Haga pred navijačima Feyenoorda na stadionu De Kuip. Sigurno će to biti emotivan trenutak za sve, jer niko nikad nije otišao bez suza sa fudbalskih travnjaka.

RvP je dijete Feyenoorda. Proveo je tu pet sezona, a 2004. godine je otišao u Arsenal, gdje je stekao veliko ime i ogromnu popularnost.

Bio je udarna igla Topnika. Odigrao je 278 utakmica, postigao je 132 gola, ali je potom odlučio da potpiše za velikog rivala Manchester United.

Silno je RvP želio trofej prvaka Premiershipa. Arsenal nije nikako uspijevao da do njega dođe, a već u prvoj sezoni sa Unitedom uspio je podići pehar.

Tri sezone je ostao na Old Traffordu, otišao je zatim u turski Fenerbahče, da bi se 2017. godine ponovo vratio u svoj Feyenoord, gdje će na kraju završiti karijeru.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

U svojoj posljednjoj sezoni RvP igra izuzetan fudbal. Dojam je da može još igrati, ali je ipak odlučio da je dosta i on u nedjelju odlazi u historiju holandskog fudbala.

Top Komentari

Mu'min Juventino FKS
Ne samo on nego svi su mi naporni i idu mi na zivce. Mars u penziju vise
0 5
Dobojlija
Mumin juve ili nesto nece ti juve osvojiti ligu prvaka jos dugo ,dugo.Van Pesiev gol protiv spanije je jedan od najboljih.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi