Navijači Arsenala ismijavaju Van Persieja zbog njegove izjave o klubu sa Emiratesa
Van Persie smatra da Arsenal može osvojiti naslov prvaka naredne sezone

Čak ni oni ne vjeruju u ono što je rekao Holanđanin

Navijači Arsenala ismijavaju Van Persieja zbog njegove izjave o klubu sa Emiratesa

S. Pašalić

Manchester City i Liverpool su ove sezone bili za klasu bolji od svih ostalih timova u engleskoj Premier ligi.

City je na kraju osvojio 98, a Liverpool 97 bodova dok su njihovi najbliži pratitelji Chelsea, Tottenham i Arsenal osvojili 72, 71 i 70 bodova.

Razlika u kvaliteti je očigledna, ali to nije spriječilo bivšeg igrača Arsenala Robina van Persieja da izjavi kako klub sa Emiratesa može osvojiti Premier ligu naredne sezone.

Topnici su završili tek na petom mjestu i neće igrati Ligu prvaka naredne sezone, a posljednji put su osvojili naslov prvaka u Engleskoj prije 15 godina.

Većina navijača Arsenala smatra da njihov tim nema šanse da osvoji naslov ni naredne sezone, ali ne i van Persie koji je na pitanje da li Unai Emery može odvesti Arsenal do titule dao zanimljiv odgovor:

"Naravno da može, oni su već blizu sada i blizu su posljednjih nekoliko godina"

"Svaki klub ima period u kojem dominira. Sada imate Manchester City koji radi nevjerovatne stvar. Ali možda će Pep Guardiola otići naredne godine i onda će možda Liverpool dominirati nekoliko godina. Nadam se i želim da Arsenal osvoji titulu, znam koliko je to teško", rekao je van Persie.

Navijači su na društvenim mrežama ismijali izjavu Holanđanina da Arsenal može osvojiti naslov prvaka.

Tako je jedan od navijača rekao kako van Persie očigledno nije gledao Arsenal, dok je drugi dodao kako je vjerovatno mislio da je Arsenal blizu Manchester Uniteda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ibro
normalna izjava nista tu nema za ruganje.City je imo veliku srecu da Kompany zabi onaj gol kakav nikad u zivotu nije dao i samo zahvaljujuci toj pobijedi od 1-0 protiv puno slabije ekipe postali su prvaci.Liverpool je igro ljepsi fudbal
2 1
red devil mo
A Liverpool bi ostao bez min.7 bodova da je bio VAR u ligi. Tako prica da je ovo ili ono ne pije vodu. Mnogo golova su dali iz ofsajda ili ne postojecih penala.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi