Van Persie otkrio kako ga je Louis van Gaal otjerao iz Manchester Uniteda

Nimalo lijepo sjećanje

Van Persie otkrio kako ga je Louis van Gaal otjerao iz Manchester Uniteda

E. Oštraković

Jedan od najboljih napadača u historiji Premiershipa je zasigurno i bivši igrač Arsenala i Manchester Uniteda, Robin van Persie.

Ipak, njegova epizoda u Manchester Unitedu završila se kada je u klub stigao njegov sunarodnjak Louis van Gaal.

"Imao sam tada razgovor sa njim i rekao mi je da se naši putevi razdvajaju. Da ja više nisam igrač za Manchester United", rekao je Van Persie, te je nastavio:

"Rekao sam mu da još uvijek imam ugovor, ali to njega nije zanimalo. Imao sam ugovor sa klubog, bio sam sretan, moja porodica je bila sretna u Engleskoj. Rekao sam mu da se nadam da će promijeniti mišljenje, te da ćemo vidjeti šta će se desiti", kaže Van Persie.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na tome se nije završilo, a njegov trener je istrajao u svojoj namjeri da ga otjera iz Manchester Uniteda.

"Uradio je sve da me otjera. Isključio me je sa treninga kada smo igrali nogomet prva protiv druge ekipe. Tada mi je bilo jasno da moram otići", završio je Robin van Persie.

Top Komentari

GigantMostarski
Hahahahahahahahahahahahahahaha cuj jedsn od najboljih napadaca PL.
0 2
sport1
Ko ce kome, ako ne svoj svome. Sportski pozdrav
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi