Van Persie se vratio u reprezentaciju Holandije

Očajnički potez

Van Persie se vratio u reprezentaciju Holandije

Endin Čaušević

Reprezentacija Holandije već nekoliko godina nalazi se u velikoj krizi, a upitno je da li će se plasirati na Svjetsko prvenstvo koje se naredne godine igra u Rusiji.

Holanđani su nakon Svjetskog prvenstvo 2010. godine u kojem su igrali u finalu, a zatim i SP-a u Brazilu odlučili da naprave smjenu generacije, no to im nije baš uspjelo. Selektori koji su vodili Holandiju protekle tri godine nisu baš uspjeli da s mlađim igračima ostvare ono što se očekivalo.

Zbog toga je Holandiji upitno da li će se plasirati na SP u Rusiju jer se trenutno nalaze na trećem mjestu u grupi iza Francuske i Švedske. Iskusni stručnjak Dick Advocaat odlučio je u presudnim utakmicama da se osloni na provjerene fudbalere.

Naime, selektor Holandije je pred mečeve protiv Francuske i Bugarske u ekipu odlučio da vrati najboljeg strijelca ove selekcije svih vremena Robina van Persieja. Ovaj iskusni napadač nije igrao dvije godine za reprezentaciju za kojoj je postigao 50 golova, a odigrao je 101 utakmicu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Navijači Holandije nadaju se da bi se povratkom Van Persieja konačno nešto moglo promijeniti, te da će biti dio Svjetskog prvenstva narednog ljeta. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi