Van Persie: Wenger je bolji trener od Fergusona

Iskusni napadač otkrio

Van Persie: Wenger je bolji trener od Fergusona

Endin Čaušević, foto: EPA

Holandski napadač Robin van Persie jedan je od najomraženijih fudbalera za navijače Arsenala iako je veći dio svoje karijere proveo upravo u londonskom klubu.

Van Persie se odlučio vratiti u matični klub Feyenoord početkom ove godine i jasno je da će u ovom holandskom klubu završiti svoju karijeru. Ovaj iskusni napadač je upravo iz Feyenoorda 2004. godine prešao u Arsenal gdje je igrao osam sezona, a zatim je postao izdajnik Topnika.

Iskusni 34-godišnji napadač je na ljeto 2012. godine napravio ono što mu navijači Arsenala nikada neće oprostiti, a to je prelazak u Manchester United. To je prije nekoliko dana uradio i Alexis Sanchez, no jasno je da Van Persiev potez mnogo više boli navijače Arsenala.

Iako je u Manchester Unitedu uspio da ostvari ono što je želio, osvajanje titule prvaka Engleske, Van Persie je priznao da je za njega Arsene Wenger bolji trener od Sir Alexa Fergusona.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Arsene je za mene najbolji trener na svijetu, bolji i od Fergusona. Zbog toga mu želim da bude i dalje uspješan u Arsenalu jer je on to zaslužio. Sve dugujem Wengeru. On je bio ključna osoba u mom razvoju i zbog njega sam postao ovakav fudbaler", rekao je Van Persie.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi