Vandali divljali na stadionu Posušja pred važan meč kluba
FOTO: radioposušje.ba

Razočarenje u redovima HŠK Posušje

Vandali divljali na stadionu Posušja pred važan meč kluba

Samir Mlaćo

Nekadašnji član Premijer lige BiH HŠK Posušje trenutno sigurnim koracima gazi ka baražu za Prvu ligu Federacije BiH. Naime, Posušani su lider prvenstva četiri kola prije kraja u Drugoj ligi Jug sa četiri boda prednosti u odnosu na HNK Tomislav.

Pored kvalitetnih rezultata, u ovom klubu vrijedno rade i na infrastrukturi stadiona Mokri dolac, a ovih dana završeni su radovi na ušminkavanju pomoćnog terena, jednog od najboljih u našoj državi.

Teren sa umjetnom travom ima reflektore, te tribinu koja je natkrivena sa 500-tinjak sjedećih mjesta.

Od naredne sezone na ovim terenima igrat će omladinske selekcije ovog kluba, a da ova prelijepa priča dobije i drugu stranu, onu ružniju, potrudili su se vandali koji su sinoć u noći sa petka na subotu uništili imovinu kluba, te zapalili granulat koji se koristi za završne radove na pomoćnom igralištu.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Jug:

"Klubska imovina je unistena te je počinjena velika materijalna steta, sve to uoci jedne od najvažnijih utakmica u novijoj povijesti kluba. Tko će odgovarati? Pitanje je to koje jutros muči navijače i djelatnike ovog kluba. Kome smetaju uspjesi i projekti našeg kluba?", pitaju se iz HŠK Posušje putem zvanične facebook stranice kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi