Najčudniji kraj utakmice ikada: Ono što se dešava u Južnoj Americi, u Evropi je nezamislivo

VAR 'odredio' pobjednika

Najčudniji kraj utakmice ikada: Ono što se dešava u Južnoj Americi, u Evropi je nezamislivo

E. Škorić

Meč argentinskog prvenstva između Hurracana i Barracas Centrala završio je pobjedom gostiju rezultatom 2:1.

Prava drama viđena je sinoć u spomenutom duelu, gdje je sudija imao pune ruke posla, a uveliko je VAR odredio pobjednika.

Kraj same utakmice u Buenos Airesu bio je potpuno netipičan, s preokretom situacije kakav se rijetko viđa na nogometnom terenu.

U 88. minuti Huracan je imao kontru pri rezultatu 1:1, te je zabio pogodak za 2:1. Slavili su domaći, ali ne zadugo. 

Ubrzo je VAR ustanovio da je golman domaćih prethodno napustio svoj šesnaesterac pri začetku kontre, zbog čega je sudija uz konsultacije iz VAR sobe dosudio slobodni udarac za Barracas.

Ivan Tapia je sjajnim udarcem prevario živi zid Hurracana i loptu smjestio u mrežu domaćina, pa je gost slavio s 2:1 uz veliko negodovanje domaćih.

No, to je jednostavno VAR, to je južnoameričko nogometno "ludilo" koje nas svaki put iznova oduševljava.¸

[twitter]https://twitter.com/PepeAV7/status/1513945092553379842[/twitter]

Top Komentari

MaDaj
"golman domaćih prethodno napustio svoj šesnaesterac pri začetku kontre, zbog čega je sudija uz konsultacije iz VAR sobe dosudio slobodni udarac" sta napisa i osta ziv .... O_o
4 0
Ebo mater ovdje osoblje koje radi za sportsportba ne zna opisati pravo stanje na fudbalskom terenu na maternjem jeziku, eto dokle je doslo.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi