Sitni detalj kao dokaz manipulacije: Kompletan paradoks VAR tehnologije na jednoj fotografiji

Nova sporna situacija

Sitni detalj kao dokaz manipulacije: Kompletan paradoks VAR tehnologije na jednoj fotografiji

A. Čaušević

VAR tehnolgija je donijela dosta toga dobrog fudbalu ali isto tako zbog zaista kontroverznih situacija, posebno kod ofsajd pozicija, zna i ubiti draž ove igre.

Proteklih mjeseci nagledali smo se milimetarskih ofsajda. Golovi su poništavani jer je pola ramena ili pola pete bilo u neregularnoj poziciji što je pojedine trenere i igrače dovodilo do ludila.

Nova kontorverzna situacija koja će izvati dosta polemika stiže sa utakmice Atletico Madrida i Huesce na kojoj se može vidjeti kako se lako manipuliše s ofsajd linijama.

Jorgandžije su taj susret dobili s 2:0, a sumnjivi gol je djelo Yannicka Carrasca iz 80. minute koji je na kraju priznat je Belgijanac nije bio u ofsajdu.

Kao što se može vidjeti plava linija koja signalizira liniju ofsajda je trebala biti povućena na lopti, a u VAR sobi su je povukli sa vrha kopačke Marcosa Llorentea.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Upravo zbog tog načina na koji je linija postavljena ispostavilo se da Carrasco nije bio u ofsajdu te je na kraju gol i priznat. Sitauciju pogledajte ovdje.

Inače, ova pobjeda Atleticu je donijela vraćanje prve pozicije šest kola prije kraja sezone.

Promo

Top Komentari

Skopidoo
Vidjelo se u proslom kolu gdje cist penal za real nije sviran i jos sto je najjace oni iz vara nisu htjeli pokazat sliku gdje su u ravnici sa diazom nego pokazuju sliku sa strane a i tu se vidi da nije ofsajd
0 6
cccccc
Naravno da bi bilo svakakvih komentaru o Realu kada sudije 90% sumnjivih situacija dosude u korist Reala. To sigurno nije slučajnost
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi