"VAR nije bio ispravan, hoćemo da se utakmica ponovi"

U Leganesu se žale

"VAR nije bio ispravan, hoćemo da se utakmica ponovi"

E. Škorić
Teme:

Leganes je nastavio da igra loše, izgubio je 2:1 od Levantea na svom tereu, ali klub traži da se utakmica ponovi!

Kako javljaju španski mediji, prije svih Marca, predsjednik Leganesa Victor Pavon smatra da VAR nije mjerodavan i da danas nije pomogao sudijama da donesu prave odluke. 

"Ozbiljne stvari su se dogodile u ovom meču između Leganesa i Levantea, poput recimo penala protiv nas koji je bio skrivljen izvan 16 metara", izjavio je Pavon.

"Dogodilo se slično i na utakmici protiv Valencije prije nekoliko sedmica. VAR ne radi ispravno. Želimo jednake uslove kao ostali klubovi, želimo da ponovo igramo ovu utakmicu. Putem našeg delegata i nekih drugih izvora otkrili smo da VAR na našem stadionu ne funkcioniše najbolje".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Levante je poražen s 2:1, ali je mogao do boda, no Braithwaite je promašio penal u 80. minuti. Ovaj tim je na dnu laligaške tabele sa samo dva osvojena boda iz osam kola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi