Objašnjeno zašto iz VAR sobe nisu poništili gol Milana

Calhanoglu faulirao Rabiota?

Objašnjeno zašto iz VAR sobe nisu poništili gol Milana

Endin Čaušević

Juventus je večeras u gostima pobijedio Milan sa 3:1 u derbiju 16. kola Serije A.

Stara dama se konačno vraća na stari put slave, te su večeras pokazali svoju snagu na San Siru. Milano je bio dosta oslabljen, ali to sigurno nije isprika za poraz od velikog rivala.

Juventus je poveo u 18. minuti kada je Chiesa pogodio za 1:0. No, u 41. minuti Milan je uspio da poravna na 1:1, a strijelac je bio Calabria.

Ipak, ovaj gol Rossonera izazvao je negodovanje navijača Juventusa koji vjeruju da nije smio biti priznat. Naime, nekoliko sekundi prije gola Calhanoglu je oborio Rabiota na sredini terena, ali je sudija Irrati samo odmahnuo rukama.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U Juventusu su bili sigurni da će gol biti poništen, ali nakon konsultacija s VAR sobom Irrati je pokazao na centar što je izazvalo salvu negodovanja navijača Juventusa na društvrenim mrežama.

Sky Sport Italia je objavio da je sudija nakon gola pričao sa Danieleom Orsatom koji je bio u VAR sobi i oni su odlučili da se gol prizna. Navodno, Orsato je podržao odluku svog kolege jer je smatrao da on nije napravio "očitu grešku" i da se gol može priznati.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1584895618
Dobro sve super pricamo evo 3 clanak o tome,za taj gol,sto ne pomenete penal sto je trebao dobiti milan na 1-2 i crveni karton za bentacura cini mi se???
8 3
zvjezdan10
Pobjegla mu lopta svakako bila , stop fudbalu bez kontakta i pravljenju balerina od igrača.
6 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti