VAR progurao Sevillu u osminu finala, Petrescu na press konferenciji čitao fudbalska pravila

Rumuni razočarani

VAR progurao Sevillu u osminu finala, Petrescu na press konferenciji čitao fudbalska pravila

Ni sinoć nije nedostajalo uzbuđenja u Ligi Evrope, u revanš mečevima 1/16 finala Lige Evrope.

Iako je završio 0:0, i duel Seville i Cluja na Ramon Sanchez Pizjuanu je donio dosta dešavanja. Utakmicu je pak obilježila kontroverzna situacija u kojoj su glavne uloge imali VAR i sudija Treimanis.

Naime, Cluj je u 89. minuti postigao gol za 0:1 koji bi ga odveo u osminu finala s obzirom da je prvi duel u Rumuniji završen rezultatom 1:1.

Pogodio je Constantin Paun-Alexandru, ali je onda na scenu stupio VAR i poništio njegov gol zbog igranja rukom Lacine Traorea koje se desilo nešto ranije.

Ogorčeni su bili igrači Cluja, par minuta kasnije su ostali i sa igračem manje, a dalje je prošla Sevilla zbog gola u gostima.

Mnogo je međutim kritika bilo na račun odluke sudije Treimanisa nakon konsultovanja VAR-a. Puno je onih koji smatraju da se ruka nije smjela dosuditi jer Traore nije imao načina da je skloni.

Posebno je razočaran bio trener Cluja, nekada sjajni rumunski fudbaler, Dan Petrescu.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

On se na press konferenciji nakon utakmice pojavio sa papirima na kojima su bila isprintana fudbalska pravila, te je nekoliko minuta posvetio objašnjavanju da se ruka Traorea nikako nije smjela dosuditi.

Bilo kako bilo, gol je poništen, a Cluj je ispao...

Promo

Top Komentari

mer12
Spanci uvjek lopovi ...uvjek ih UEFA gura
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi